hip hotel . young & independent . non smoking
Boek voordelig online
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Personen
8,1
Achtergrond

Twitter

Winkelen

In Maastricht en omgeving is het heerlijk winkelen. Veel leuke grote en kleine winkelstraten, warenhuizen, winkelcentra en markten maken dit gebied tot een van de leukste en mooiste bestemmingen.

Maastricht
Maastricht is de winkelstad bij uitstek. Veel grote winkelstraten, chique winkelcentra maar kleine boetiekjes en pittoreske straatjes zijn te vinden in de hoofdstad van Limburg. Zo is het heerlijk shoppen in de nieuwe winkelcentra Entre Deux en Mosae Forum welke allebei in het centrum van de stad bij de Markt liggen. Het is niet alleen heerlijk shoppen in het centrum, ook de weg naar het centrum ligt vol met winkeltjes in alle genres.
 
Vanuit het hotel en het station kun je via de Wycker Brugstraat al gemakkelijk shoppend naar het centrum. Vergeet voor je de Sint Servaasbrug oversteekt niet ook een kijkje te nemen in de Rechtstraat en Hoogbrugstraat; deze leuke rustige winkelstraten bestaan vooral uit kleine winkeltjes en bijzondere restaurants waar het grote publiek vaak niet komt. Genieten van de kleine dingen.
 
Na het oversteken van de Sint Servaasbrug ligt het centrum voor je. Je kunt naar het pittoreske Stokstaartkwartier waar veel luxe boetiekjes, restaurantjes en accessoirezaken liggen. Heerlijk slenteren door de straten met kinderkopjes.
En natuurlijk niet te vergeten: de grotere winkelstraten met alle bekende merken die gevormd worden door de Grote, Kleine en Maastrichter Brugstraat. Hier liggen de zaken van alle bekende merken maar ook in de zijstraten zijn leuke winkels te vinden met vaak de onbekende dingen die winkelen zo relaxed en ontspannen maakt.
 
Elke donderdag is het koopavond in Maastricht, de meeste winkels zijn dan geopend tot 21:00. Ook heeft Maastricht elke maand koopzondag met in de wintermaanden nog vaker. Nog meer winkelen, gezellig en knus in deze prachtige stad.

Koopzondagen Maastricht
Elke zondag is het van 12.00 uur tot 17.00 uur koopzondag in Maastricht.
 
België
In België is het ook heerlijk winkelen, met vaak toch net andere merken en zaken als in Nederland. Vindt je hier niet wat je zoekt, dan misschien net over de grens wel.
 
Hasselt staat niet meteen bekend als dé winkelstad maar heeft veel moois te bieden op cultureel en modegebied.
Luik heeft veel winkels en is een nog niet ontdekte parel in Wallonië. Luik is een mix van moderne en oudere bouwkunsten en bevat een mooie binnenstad. Luik kent geen koopavonden en geen koopzondagen maar op zondag wordt de zondagsmarkt georganiseerd langs de Maas iets buiten het centrum van de stad.
 
Eupen kent leuke winkels verdeeld over de boven- en benedenstad. Ook zoals Luik kent Eupen geen koopzondagen en –avonden.
 
Duitsland
Aken is een van de grootste winkelsteden bij uitstek. Net als Maastricht kent deze stad grote winkelstraten maar ook kleine pittoreske winkelstraatjes met leuke kleine zaken. Ook heeft Aken een aantal grote winkelcentra met de bekendste merken.
 
Zoals in de meeste Duitse steden gebruikelijk is, is er ook in Aken geen koopavond. Ook sluiten de winkels vaak in de middag en gaan ze zaterdag een uur eerder dicht. Zondag is rustdag maar soms wordt er een koopzondag georganiseerd.