hip hotel . young & independent . non smoking
Boek voordelig online
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Personen
8,1
Achtergrond

Twitter

Duitsland

Duitsland grenst aan de oostkant van Zuid-Limburg. Het gebied deelt veel kenmerken met Zuid-Limburg. Niet alleen met samenwerkingen zoals Maastricht-Aachen Airport maar ook wordt in het gehele gebied dezelfde streektaal gehanteerd. Ook op cultuur lijken de gebieden op elkaar.

Een dagje Duitsland biedt veel want er liggen veel interessante bezienswaardigheden in Nordrhein-Westfalen die zeker de moeite waard zijn.

Aken
Aken is een van de grootste steden in het hele gebied dat de Euregio Maas-Rijn wordt genoemd. Met meer dan 250.000 inwoners, een rijke historie en veel industrie is Aken een belangrijk knooppunt in het gebied.

In de Romeinse tijd stond Aken al bekend om haar hete zwavelhoudende minerale bronnen die zij kanaliseerden en veranderden in geneeskrachtige baden die nog steeds in gebruik zijn.

Aken werd rond 1880 een industriestad met ondere andere spoorwegfabrieken, spelden, tabak en zijdeproducten industrie.

De stad werd na de Tweede Wereldoorlog de eerste stad die door de geallieerden bevrijd werd. Hierna heeft Aken zich vlug hersteld en is ze uitgegroeid tot een van de indrukwekkendste steden van het gebied. Onder andere de Dom van Aken is een van de mooiste gebouwen die onderdeel heeft uitgemaakt van de verblijfplaats van Karel de Grote. Ook liggen in de Dom veel relieken uit het Christendom waardoor Aken een bedevaartsplaats is geworden.

Ook een bekende bezienswaardigheid is het gemeentehuis van Aken wat naast de Markt ligt met veel cafés. Winkelen is ook erg aantrekkelijk in Aken vanwege de vele winkelstraten maar ook de kleine winkelstraatjes met veel architectuur maken Aken tot een bijzonder dagje uit. Handig daarbij is dat Aken goed bereikbaar is. Met maar liefst 3 stations, een directe buslijn Maastricht – Aken en enkele autowegen ben je binnen no time in de grootste stad van de omgeving welke slechts 30 kilometer van Maastricht ligt.

Jülich en Düren
Andere steden in de buurt zijn onder andere Jülich (met vestingwerken, het Citadel, de Hexenturm (stadspoort) en een bruggenhoofd dat dateert uit de tijd van Napoleon) op 48 kilometer van Maastricht en Düren (met onder andere Kasteel Burgau dat onderdelen bevat die teruggaan tot de 16e eeuw, de Dicke Turm (een grote toren die behoorde tot de oude stadsvesting), enkele kerken en de rivier de Rur) op 57 kilometer van Maastricht.